Bine ai venit la Accelera!

Articole

Vrem sa mergem “la sigur”

interviu cu dl Calin Sarchiz, Director Executiv, Pegas Sisteme de Management La numai 29 de ani, Calin este Director Executiv si actionar majoritar al grupului de firme Pegas – lider national in domeniul consultantei pentru sisteme de management. Reteta succesului sau: profesionalismul personalului, calitatea impecabila a serviciilor si o placuta agresivitate in promovarea serviciilor.   […]

interviu cu dl Calin Sarchiz, Director Executiv, Pegas Sisteme de Management

La numai 29 de ani, Calin este Director Executiv si actionar majoritar al grupului de firme Pegas - lider national in domeniul consultantei pentru sisteme de management. Reteta succesului sau: profesionalismul personalului, calitatea impecabila a serviciilor si o placuta agresivitate in promovarea serviciilor.

 

R: Calin, am ales sa deschidem seria de interviuri Accelera cu tine din doua mari motive. Primul este respectul nostru pentru modul foarte profesional in care iti conduci afacerea si, al doilea, este faptul ca am colaborat excelent in ultimii aproape 2 ani. Am sa incep cu o intrebare care cred ca i-ar putea framanta pe cititorii nostri: Daca esti un manager atat de bun, de ce mai apelezi la serviciile de training si consultanta ale Academiei Accor?

C.S.: Multumesc pentru aceste aprecieri generoase. Motivul pentru care am apelat la serviciile Academiei Accor, si continuam sa o facem, este urmatorul: nu vrem sa invatam pe "pielea noastra" anumite lucruri general valabile si verificate in domeniul afacerilor si, in special, al consultantei in management. Nu prea ne place sa experimentam - vrem sa "mergem la sigur", adica sa asimilam asa numitul Best Practice de care dispune personalul Academiei Accor si sa-l aplicam cat mai curand posibil in domeniul nostru, pentru a obtine avantaj concurential.

R: Spune-mi, te rog, din experienta companiei tale si a sutelor de companii pe care le ajuti sa isi implementeze sisteme performante de management, ce rol joaca pregatirea profesionala in succesul unei afaceri?

C.S.: Pregatirea profesionala este o prioritate. Cum altfel s-ar putea tine ritmul cu ultimele noutati din domeniu, daca nu prin training? Nu intamplator volumul mediu de instruire in PEGAS Sisteme de Management este in prezent de 8 ore / angajat / luna. Cred ca amploarea pregatirii profesionale ar trebui sa fie stabilita in fiecare firma si sa se ajunga la un optim din punct de vedere al volumului si structurii acesteia. Un lucru este insa clar: nici o firma nu poate considera pregatirea profesionala ca fiind optionala, in conditiile in care vrea sa (mai) fie pe piata in urmatorii ani.

R: Am desfasurat impreuna diverse programe de pregatire. Traininguri de vanzari, team building-uri, coaching pentru echipa manageriala. Ce efect au avut asupra salariatilor si asupra cifrei de afaceri a grupului?

C.S.: Din punctul de vedere al cifrei de afaceri, efectul cel mai vizibil a fost dat de trainingul cu echipa de vanzari: in primele trei luni dupa training, vanzarile s-au dublat fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, gradul de colaborare in echipa de vanzari s-a imbunatatit simtitor, iar asta nu poate decat sa dea forta echipei. Un efect mai greu cuantificabil, dar mult mai profund, a fost dat de programul de coaching la nivel de top management, derulat pe parcursul unui an si jumatate. In urma acestei colaborari cu consultantii in management strategic ai Academiei Accor am reusit sa punem la punct strategia PEGAS Sisteme de Management pentru urmatorii 5 ani, strategie care va fi demarata chiar in aceasta luna pe baza unui sistem de management Balanced Scorecard.

R: Inainte de a-ti multumi pentru acest interviu, mai avem o ultima intrebare. Ai apelat la serviciile noastre in urma unei recomandari facute de un prieten. Acum, dupa ce ne-ai cunoscut bine serviciile, ne-ai recomanda si altor companii ?

C.S.: Sigur! Am toata increderea ca, la fel ca si in cazul nostru, plusul de valoare obtinut din colaborarea cu voi va depasi cu mult asteptarile clientilor. Va doresc mult succes!

Kit training secretele supervanzatorului
Accelera secretele supervanzatorilor