Bine ai venit la Accelera!

Articole

Tineretea, un ingredient al succesului in afaceri!

Interviu cu doamna Daniela Mirea, Director Marketing, Grupul Hotelier Continental Cand am decis sa o rugam pe doamna Daniela Mirea sa ne acorde un interviu, am facut un scurt “brainstorming” pentru a alege subiectul cel mai interesant. Am realizat o lista de 18 subiecte, de la “Viata langa liderul Radu Enache” pana la “Intre Arhitectura […]

Interviu cu doamna Daniela Mirea, Director Marketing, Grupul Hotelier Continental

Cand am decis sa o rugam pe doamna Daniela Mirea sa ne acorde un interviu, am facut un scurt “brainstorming” pentru a alege subiectul cel mai interesant. Am realizat o lista de 18 subiecte, de la “Viata langa liderul Radu Enache” pana la “Intre Arhitectura si Hotelarie”, toate extrem de incitante. Ne-am oprit, insa, la un subiect care am considerat noi ca ar putea ajuta tinerele femei de afaceri din orice domeniu de activitate:
"Tineretea ca ingredient al succesului in afaceri!"

 

Doamna Daniela Mirea are 55 de ani si este Directorul de Marketing al Grupului Hotelier Continental. Este Membru al Uniunii Artistilor Plastici, a facut creatie vestimentara, a facut multe proiecte de arhitectura, a participat la formarea grupului Continental, la relansarea hotelurilor din grup, la renovarea lor, la crearea imaginii si a campaniei de marketing, la constructia a 2 noi hoteluri Ibis (cele mai frumoase din lume), la formarea unei extraordinare echipe de marketing si vanzari, la renovarea manastirii Putna si la inca foarte multe altele. Pe scurt, este un exemplu de tinerete, energie si entuziasm pentru orice tanar manager.

I: Am avut placerea sa colaboram in cadrul unui team building si am constatat ca sunteti un exemplu de tinerete, energie si entuziasm pentru orice tanar manager. Cati kilometri calatoriti pe an?

R: Afacerile si concediul inseamna cam 100.000 km pe an. Poate chiar mai mult.

I: Ce va motiveaza sa fiti atat de dinamica?

R: In primul rand, imi place ce fac. In al doilea rand, ceea ce fac, fac cu placere si cu dorinta de a iesi cat mai bine.

I: Cum arata o saptamana de lucru a Directorului de Marketing al Grupului Hotelier Continental?

R: Spre exemplu, saptamana trecuta am fost in Ungaria, unde am cautat niste solutii moderne si elegante pentru o actiune pe care o avem cu manastirea Putna. La intoarcere, m-am oprit la hotelul nostru din Oradea si apoi la cel din Arad. Acolo, am avut discutii privind stadiile noilor proiecte si am analizat cum putem sa crestem eficienta in aceste zone de activitate. De acolo am venit la Timisul de Jos, la team building-ul cu dumneavoastra. Dupa team building, am avut intalnirea operationala cu toata echipa de marketing si am stabilit planul de actiune pentru anul urmator. Apoi, m-am intors la Bucuresti unde ma asteptau alte treburi. Asa arata o saptamana normala de lucru.

Intrebare: Ce sfat ati da tinerilor care incep acum o cariera de manager?

R: Sa faca ce le place! Sa isi aleaga meseria in functie de ceea ce le place sa faca. Asta ii va ajuta sa munceasca cu pasiune, cu energie si cu tinerete in suflet. Cand muncesti cu pasiune si entuziasm poti sa realizezi lucruri minunate. Si, daca esti bun in ceea ce faci, incep sa vina si banii. Cred ca multi tineri abordeaza cariera un pic eronat: intai pun problema banilor si apoi a profesionalismului. Reteta succesului este: placerea muncii duce la profesionalism si profesionalismul iti aduce venituri mari.

I: Si un sfat special pentru tinerele femei de afaceri?

R: In primul rand sa inteleaga ca “a fi femeie” nu este o scuza pentru a nu face cariera si nu este un dezavantaj in afaceri. Sunt milioane de femei manager si fac lucruri extraordinare. Cel mai important este sa vrei!
In al doilea rand, sa nu se bazeze pe “farmecele feminine”, ci pe cunostintele lor profesionale. Oamenii de afaceri cauta si respecta profesionalismul.
Si, in al treilea rand, sa aiba incredere in ele. Sa fie decise si tenace. Astfel vor castiga respectul celor din jur si isi vor pastra tineretea pana la orice varsta.

Doamna Mirea, va multumim foarte mult pentru interviu si va dorim o saptamana minunata!

Kit training secretele supervanzatorului
Accelera secretele supervanzatorilor